Március 8-án este 19 órától tűzi műsorra a Figura Stúdió Színház Örkény István tragikomédiáját, a Florin Vidamski rendezésében szeptemberben bemutatott Tóték című előadást. A nagytermi előadást a nemzetközi nőnap alkalmából a hölgyek ingyen tekinthetik meg. 


A Tóték… a magam szándéka szerint a kiszolgáltatottak tragikomédiája. Kölcsönös függőségben élünk, egy személyben vagyunk zsarnokok és áldozatok. Hitem szerint az Őrnagy és a Tűzoltóparancsnok valójában egy személy. Ahhoz persze, hogy ebből drámai mű lehessen, össze kellett szikráztatni a benne rejlő pólusokat… A mű azt kérdezi, hogy véges-e vagy végtelen az elnyomottak tűrőképessége, és azt válaszolja: van ennek is végpontja, amelyen túl béketűrésünk elfogy, és föllázadunk.” - vallja a szerző az elsőként kisregényként, majd színműként megírt művéről. 

Az előadásra helyjegy váltása szükséges, amelyet megtehetnek a Színház jegypénztárában hétköznaponként 15 és 19 óra között, illetve előadás előtt fél órával. Helyfoglalás és további információk a 0752 227 011-es telefonszámon. 


2020. március 6.