A Színész házon kívül program első színészével, Bartha Borókával több alkalommal is találkozhatott a közönség a színházon kívül: számos írott, rádiós és videóinterjúban mesélt magáról, szakmát váltott, ahol pincérként próbálhatta ki magát, majd egy kibeszélőshow keretén belül barátaival, családjával és egykori kollégáival nosztalgiáztak Boró egyetemi, majd korai színészéveiről.

A marosvásárhelyi származású színésznő a Mix Fm-nek adott interjújában elmondta hogyan alakult színészi pályafutása, milyen nehézségekbe ütközött a különböző szerepek során, hogyan boldogul, ha egyszerre több előadás szövege is a fejében van.

A K&K Bistro jóvoltából február 9-én Boró fogadta a vendégeket, az újdonsült pincérnő nagyon élvezte a helyzetet, feltalálva magát szolgálta ki az étterem vasárnapi vendégeit.

Február 23-án Boróka korábbi színpadi partnerei, barátai és családja meséltek a színésznőről. Pál-Ferenczi Gyöngyi, a Tamási Áron Színház színésznője, Nemes Levente, a sepsiszentgyörgyi színház egykori igazgatója, Márton Lóránt színész valamint Béres László rendező és Boró férje nosztalgiáztak a YourLivingRoomban. A megemlített történetek helyszíne javarészt Sepsiszentgyörgy volt, ahová Boró az egyetem elvégzése után szerződött.

A szakmaváltást a színésznővel készült kis portréfilm örökítette meg, amely itt tekinthető meg. A Színész házon kívül következő színésze Kolozsi Borsos Gábor, akivel a nézők legkorábban március 14-én találkozhatnak egy borkóstoló keretén belül.

2020. március 2.