Február 17-én Brassóban vendégszerepel a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház: a Tennessee Williams drámájából készült A vágy villamosa című előadást Botond Nagy rendezésében hétfőn 18:30-tól a Sică Alexandrescu Színház nagytermében tekinthetik meg az érdeklődők.

A középkori térképeken az ismeretlen területeket egy Hcsvntdracones felirattal jelölték. Ma már azzal büszkélkedhetünk, hogy minden ismeretlen területet meghódítottunk és belaktunk. De mi történt a szörnyetegeinkkel? Azokkal, amik a belső ismeretlen tájainkban tanyáznak? Meddig bújhatunk a nevünk és származásunk mantrázása mögé a valóság elől? Mit vállal fel az ember a túlértékelt szerelemért? Hány csapdába vagyunk hajlandók beleesni egy ronccsá értelmezett illékony érzelemért? Minek az ellentéte a vágy?

„Botond Nagy rendező az identitás drámai kérdéseit látszat és valóság dichotómiája mentén – a másságot egyfajta külsődleges referenciaként megjelenítve – ilyen módon vitte színre Gyergyószentmiklóson.

A szöveg nagy része kimaradt (dramaturg: Kali Ágnes), de a történet így is koherens. Gyönyörű színpadképek váltják egymást, számos amerikai képzőművészeti utalással (díszlet: Márton Erika). Mindjárt az elején egy olyan neonfeliratot lát a néző, amely Yoko Ono egyik fluxus-művét idézi; a háttérben az Andy Warhol által parafrazeált Duchamp ready-made-jének Ferenczi Zoltán képzőművész általi újragondolása, a végén pedig Bill Viola Pieta-értelmezése elevenedik meg.” – írja Gulyás Gábor az előadásról.

Jegyek kaphatók elővételben online a www.biletmaster.ro oldalon. Előadás után közönségtalálkozóra kerül sor az alkotókkal.

Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott! Időtartama 1 óra 30 perc szünet nélkül. A vágy villamosa a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre.

2020. február 13.