Színész házon kívül elnevezésű egészéves programot indított el a színház, amely során minden hónapban a társulat egy-egy színésze kerül a figyelem középpontjába. A hónapban az adott előadó kerül középpontba különböző típusú eseményeken; hallható lesz a rádióban, nyílt tevékenységgel várja az érdeklődőket, illetve szakmát is vált egy röpke időre.

Egész februárban a színház előtérben elhelyezett színész-falon nyomon követhető lesz Bartha Boróka életútja gyerekkorától a jelenig; a falon akár üzenni is lehet majd neki. Február 9-én Boróka szakmát vált, és egy rövid időre kipróbálja magát egy tőle teljesen távol álló területen. Az új foglalkozás neki is, illetve a közönségnek is meglepetés lesz, viszont természetesen a felkészülés lehetősége adott. Február 23-án az érdeklődők részt vehetnek a Mindent Boróról című kibeszélő show-n a YourLivingRoomban, ahol korábbi kollégái illetve családja mesél majd a színésznőről, barátról, feleségről és családanyáról.

Bartha Boróka 1974-ben született Marosvásárhelyen. Gyermekkorát Szovátán töltötte, a középiskolát már Marosvásárhelyen végezte. 1993-ban sikeresen felvételizett a Marosvásárhelyi Színházművészeti Akadémiára, ahol 1997-ben szerzett diplomát.

Egyetemi évei alatt vendégként már szerepelt a frissen intézményesült Figura előadásaiban (Kasimir és Karoline, 1994; Az árnyék, 1995), a főiskola elvégzése után a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházhoz szerződött, majd 2007-től a Figura Stúdió Színház társulatának tagja, ahol mindeddig közel negyven szerepet játszott el. Ez idő alatt több ízben vendégszerepelt a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatánál, a Gyulai Várszínházzal közösen pedig két egyéni, zenés előadása is született.

Béres László rendezővel 2001-ben kötött házasságot, háromgyermekes családanya.

A hónap folyamán Borókával több platformon is találkozhatnak: rádióinterjúban, fotókon, kisfilmeken, és természetesen közvetlenül, személyesen is. A nézők külön kívánságait is szívesen fogadják a színház munkatársai, amennyiben találkoznának valamelyik színésszel, vagy van ötletük nyílt eseményre.

2020. február 8.