November 18-20. között vidéken turnézik a Figura Stúdió Színház. A három Hargita megyei színház közös produkciójaként Barabás Árpád rendezésében tavaly bemutatott Abigail bulija című komédia november 18-án Balánbányán a Művelődési Házban, november 19-én Gyergyócsomafalván a Borsos Miklós Művelődési Házban, november 20-án pedig Gyergyóremetén a Balás Gábor Művelődési Házban kerül bemutatásra. Az előadások mindhárom alkalommal este 19 órától kezdődnek. Jegyek válthatók a helyszíneken, a jegyek ára egységesen 15 lej.

Úgy éreztem magam, mint egy Rolling Stones-koncerten – mondta Mike Leigh az Abigail bulija 1977-es színházi bemutatója után. A BBC még abban az évben felvette az előadást, majd két évvel később újra leadta tizenhatmilliós nézettséggel. A közönség őrjöngött érte: Abigail bulijáról sört neveztek el; és a mai napig tartanak Abigail bulija nevű összejöveteleket.

Az előadás szereplői ugyanabban az utcában laknak, ezért is szeretnék jobban megismerni egymást. Egyikük lánya, Abigail, házibulit tart a szomszédban; közben meg a felnőttek is szeretnék jól érezni magukat: ők is lazítanának, szórakoznának, elengednék magukat. Erre tesznek kísérletet, de valami mindig elrontja a hangulatot.

A három előadásból álló turné a Kulturális Programok Hargita Megyének kezdeményezés részét képezi, illetve Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ, Balánbánya, Gyergyócsomafalva és Gyergyóremete Polgármesteri Hivatala, valamint a Figura Stúdió Színház együttműködéséből jött létre.

Abigail bulijára Gyergyószentmiklóson legközelebb november 17-én, vasárnap este 19 órától várják az érdeklődőket a Figura Stúdió Színház stúdiótermébe. Jegyek válthatók a Színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro oldalon.

2019. november 13.