Novemberben két Nézőművészeti Kft. előadást láthatnak a nézők; folynak a gyermek- és ifjúsági bérletes darabok, illetve az e havi előadások után közönségtalálkozókat tart a Figura.

November 11-14. között a 7 nap, valamint a Világgá mentem című előadásokkal érkezik Gyergyószentmiklósra a budapesti Nézőművészeti Kft. Mindkét produkció a gyermek- és ifjúsági bérlet részét képezi tantermi előadásként 7-8. osztályos diákoknak, azonban nyílt közönségnek is játsszák az előadásokat: a 7 nap november 11-én, a Világgá mentem 12-én látható a színház stúdiótermében. Az együttműködés Hargita Megye Tanácsa és a Nemzeti Kulturális Alap támogatávásal jött létre.

Megnőtt a színházba járó gyermekek száma, idén a Figura közel 1500 gyermekkel ismerteti meg a szórakozás ezen műfaját több meghívott bábszínház és színház bevonásával. A legkisebbeket a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, illetve Mozsikácska Zenekar, a kolozsvári Puck Bábszínház és az Udvarhely Bábműhely mulattatja. A kisiskolások és iskolások számára a budapesti Nézőművészeti Kft., a Csíki Játékszín, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, a gyergyószentmiklósi Szín-kron csoport és a Játszínkék színjátszó csoport, valamint a Figura Stúdió Színház tart előadásokat. A középiskolásoknak szóló bérletben három saját produkció szerepel: az Abigail bulija, a Füst, avagy a színház elfoglalása, illetve a Macskabaj.

A novemberi hónap folyamán a nézőknek lehetőségük van személyesen találkozni az alkotókkal,  megbeszélni az előadáson látottakat a Tóték, a 7 nap, a Macskabaj, az Abigail bulija és A vágy villamosa című előadásokat követően.

Az előadásokra jegyek vásárolhatók minden hétköznap 15 és 19 óra között a jegypénztárban vagy online a www.biletmaster.ro oldalon.

2019. november 11.