Június 28-án, péntek este 7 órától a kecskeméti Katona József Színház produkciója, Béres Attila rendezésében a Király beszéde című előadás lesz látható a Figura Stúdió Színház nagytermében. A  gyergyószentmiklósi vendégjáték a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósul meg; társszervezők: Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, valamint a Figura Stúdió Színház.

Az előadásról:

George apja halála után VI. Györgyként készül az angol trónra lépni. Súlyos dadogása miatt azonban nem képes a nyilvános szereplésre. Lionel Louge liberális szellemiségű beszédterapeuta segítségével készül nagy beszédére, miközben Európát egy új szónok készül irányítása alá vonni, Adolf Hitler.

2010-ben, Tom Hooper rendezésében, Colin Firth főszereplésével látott napvilágot a négy Oscar-díjjal és egy Golden Globe-díjjal jutalmazott film, mely a színpadi mű alapjául szolgál.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyváltás a www.biletmaster.ro oldalon.

2019. június 20.