Április 13-án, szombaton a budapesti Közép-Európa Táncszínház két előadása látható a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színházban. 17.00 órától Horváth Adrienn Metamorfózis című szólója tekinthető meg a stúdióteremben, 19.00 órától a Poly című előadás kerül műsorra a nagyteremben, melynek koreográfusa Eryk Makohon, a Cracow Dance Theatre alapítója, igazgatója.

 

METAMORFÓZIS

Az előadás egy, az őrület határán lévő ember személyiségváltozásait kutatja. A harminc percesre tervezett szóló olyan horror és thriller filmekből táplálkozik, mint Stanley Kubrick Ragyogás vagy Lars von Trier Antikrisztus című filmje.

A szóló egy különös térben játszódik, ahol rövid epizódok láncolata húz erős kontrasztot a megjelenített karakter, különböző realitásai közé. A darab célja nem a teljes megértés, hanem az egymást átfedő realitások metszetén keresztül az átalakulások tettenérése.


Koreográfus: Halász Gábor
Előadó: Horváth Adrienn

POLY

Az előadást a párkapcsolatok építésében létrejött változások ihlették. Izgalmas és bonyodalmas, már-már átláthatatlan, mégis matematikai pontossággal leképezhető, viszony-kavalkád adja a mű kiindulópontját. Emberként individuumok vagyunk, azonban a kapcsolataink révén egy nagyobb hálózat részei is, s relációink meghatározó szereppel bírnak a társadalmi pozíciónk kialakulásában.

Az alkotók ezt a pozíciót próbálják vizsgálni egy tágabb kontextusból, s mindeközben a modern szerelmi kapcsolatok formáit kutatják.

Koreográfus: Eryk Makohon

Előadók: Dunai Bettina, Füzesi Csongor, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Mádi László, Nagy Csaba Mátyás, Nyeste Adrienn, Ruzsom Mátyás, Szilvási Anna

 

Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej.

Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban.

Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro

 

2019. április 7.