A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház március 27-én, kedden a színházi világnap alkalmából egész napos programot kínál az érdeklődőknek.
A színházi világnap, melyet a Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése által elfogadott határozat alapján 1962 óta ünnepelnek világszerte, a színházművészet (tágabb értelemben a kultúra) fontosságára hívja fel a figyelmet.

Részletes program:

9.00-10.00

REGGELI KÁVÉ A FIGURÁNÁL (helyszín: YourLivingRoom)
Kávéval várunk bárkit, aki szeretné közelebbről megismerni a Figura társulatát és kíváncsi arra, hogyan működik a színház.

10.00-11.00

SZÍNHÁZI BEMELEGÍTŐ (helyszín: stúdióterem)
Olyan jelentkezőket várunk, akik színészeink vezetésével szívesen kipróbálnának koncentrációs- és csapatépítő játékokat, valamint színházi bemelegítő gyakorlatokat. Ajánlott a kényelmes öltözet!

11.00-13.00
A HIDEG CÍMŰ ELŐADÁS NYÍLT PRÓBÁJA (helyszín: nagyterem)
Ez alkalomból bárki megnézheti a Hideg című előadásunk próbáját. Az érdeklődőket háromnegyed 11-re várjuk a Figura előterébe. A próba végén lehetőség nyílik  kérdéseket is feltenni a társulatnak.

13:00-16.00 
PINGPONG-BAJNOKSÁG 
(helyszín: próbaterem)


16:00-17.00

SZÍNHÁZI KVÍZ (helyszín: YourLivingRoom)
Két fős csapatok jelentkezését várjuk a helyszínen. A kvíz során színházzal és a Figurával kapcsolatos kérdéseket kell megválaszolni. A játék végén természetesen a nyeremények sem maradnak el!

17:00-18:30
RENDEZZ JELENETET! (helyszín: stúdióterem)

Lehetőség nyílik kipróbálni, milyen rendezőnek lenni. A jelentkezők – akik egy ismert dráma egyik jelenetét rendezhetik meg – rendelkezésére állnak színészek, jelmezek, kellékek, hang- és fénytechnika. Bátorítás képpen jelen lesz egy rendező is, akitől segítséget és tanácsot lehet kérni.

18:30-19:00
FOTÓKIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ JAKAB LÓRÁNT SZÍNHÁZI FOTÓIBÓL (helyszín: előtér)

Jakab Lóránt 2012 óta készít fotókat a Figura Stúdió Színház előadásairól. A színházi világnap alkalmából az elmúlt hét év fotóanyagából készül tematikus összeállítás.
A kiállítást megnyitja: Dr. Munzlinger Attila

19:00-20:30
Elise Wilk: HIDEG, rendező: Leta Popescu (nagytermi stúdióelőadás)
Az előadást közönségtalálkozó követi az alkotókkal!
A Hideg – melynek alcíme: Négy valótlan történet Gyergyószentmiklósról – egy olyan előadás, melynek négy melankolikus, komikus és rejtélyes történetében önmagukra ismerhetnek a gyergyószentmiklósiak. Megtudhatjuk például a hokipálya és a gyergyói hokicsapat történetét. Mindezt az utcalámpák fényében. Kiderül, milyen egy különös találkozás mínusz 50 fokban és feltehetjük a kérdést: Csíkszeredában, vagy Gyergyószentmiklóson van hidegebb? Az előadás szól még rejtélyes eltűnésekről, borvízforrásokról és végtelen krumpliföldekről. És közben felbukkan az örök fiatalság titkát jelentő kék fény is. A produkció nem sorolható be a klasszikus műfaji kategóriákba, de tartalmaz borzalmakat, szerelmet, rejtélyt... és egy kis sci-fit is.

21:00
(helyszín: YourLivingRoom)
VACSORA
KARAOKE SHOW ÉS BULI: DJ POPULAR – AZ ÚRI KÖZÖNSÉG TÁNCOL


A Hideg című előadás kivételével a színházi világnap minden programjára ingyenes a belépés!

 Az előadásra a jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej.
Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen. Online jegyvásárlás: www.biletmaster.ro


A Figura által szervezett színházi világnap partnere a YourLivingRoom.


2018. március 22.