Október 26-27-én a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház bábjátéka, A három kismalac, október 26-án a Figura Stúdió Színház gyerekelőadása, A legkisebb boszorkány tekinthető meg gyermek- és ifjúsági bérletben a Figuránál.

Cimborák Bábszínház: A három kismalac

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház előadása, Nagy Lázár József rendezésében A három kismalac című bábjáték október 26-27-én (csütörtökön és pénteken) 9:30 és 11:00 órától gyermek- és ifjúsági bérletben kerül műsorra a Figura Stúdió Színház stúdiótermében.
Idilli környezetben három kismalac játszik önfeledten, addig amíg egyikük fejéből kipattan a nagy ötlet: építsünk házat! A másik két malac rábólint az ötletre, hisz a házépítés remek móka, csakhogy önmagától jön a kérdés: miből? Vagyis milyen anyagból, hogyan, és...
Dönteni kell, mert nem mindegy, hogy szalmából, vesszőből vagy téglából épül a ház, ezeknek a döntéseknek viszont következménye van.
Minden döntésnek van következménye. Erről szól ez a történet: a döntésekről – legyen az jó vagy rossz, akár elhamarkodott – és ezeknek a következményeiről, főleg akkor, amikor még ebben az idilli környezetben is ott ólálkodik a FARKAS!
Az előadás Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósul meg.

Lázár Ervin meséje nyomán: A legkisebb boszorkány

Október 26-án, csütörtök délben 12:00 órától ugyancsak gyermek- és ifjúsági bérletben tekinthető meg a Figura új mesedarabja, Nagy Regina rendezésében A legkisebb boszorkány.

Minden gyereknek megvannak a kedvenc játékai. Egyesekkel kiemelten törődik és sokat foglalkozik, néhányról megfeledkezik, majd újra felfedezi őket a fiók mélyén. Minden gyerek játszik, de nem csak a játékaival, hanem a képzeletével is, hiszen nem kell sok hozzá és máris véres csatákat, táltos paripákat és vérengző sárkányokat, Boszorkány-Tanyát vagy épp Tündérországot varázsolhat a szoba közepére vagy a fiókos szekrény mögé. Mert ahogy leszáll az este és a mesevilág gazdái becsukják maguk mögött az ajtót és nyugovóra térnek, az élet nem áll meg, de nem ám! Sőt! Akkor mutatkozik meg igazán, hogy kit milyen anyagból gyúrtak, minden játék érez, akar és cselekszik: felélednek a gonoszok és a hősök, hogy a világ urai legyenek, megvívjanak a tündér-királylány kezéért vagy épp véres bosszút álljanak régi sérelmeikért. Ahogy a mesékben általában lenni szokott, a heppiend szinte garantált és ezúttal sincs ez másképp, azonban mindennek ára van. Az örökké tartó boldogságért valakinek fizetnie kell. Valakinek, aki előbbre helyezi a jót és helyeset saját érdekeinél. Valaki, aki képes önzetlenül szeretni. Valaki, aki elég bátor hozzá, hogy harcba szálljon azért, amiben hisz. A legkisebb boszorkány.

Jegyek ára mindkét előadásra 7 lej. Jegyek a fennmaradó helyek függvényében válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

2017. október 24.