A Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválján a Figura Botond Nagy rendezésében a Puskin nyomán készült Anyegin című előadással vett részt, mely rendhagyó módon a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban került bemutatásra a fesztivál nyitónapján, június 16-án.

A kilenc napos színházi rendezvény díjátadó gáláján,  június 24-én, szombaton a szakmai zsűri  az Emberi Erőforrások Minisztériumának „pályakezdő rendezői díját” Botond Nagynak ítélte az Anyegin című előadás megrendezéséért.

Az előadást Debrecenben nagy érdeklődéssel fogadták, a Figura társulata közel 300 fős közönség előtt játszhatta a produkciót. Az előadást követő szakmai beszélgetésen Árkosi Árpád, rendező elmondta: „szükséges az ilyesfajta bátor, provokatív rendezés, mely kimozdítja az embert a komfortzónájából.”

Botond Nagynak A Homokszörny után az Anyegin a második munkája a Figuránál, az előadás a jövő évadban is műsoron marad a gyergyószentmiklósi színházban.

Gratulálunk Botond Nagy rendezőnek, az alkotócsaptnak (díszlet- és jelmeztervező: Márton Erika, színpadi mozgás: George Pop, dramaturgiai konzultáns: Tamás István, light designer: Erőss László), az előadásban játszó színészeknek (Szakács László, Faragó Zénó, Kádár L. Gellért, Szilágyi Míra, Máthé Annamária, Bartha Boróka, Dávid A. Péter, Boros Mária, Fodor Györgyi, Vajda Gyöngyvér) és mindenkinek, aki dolgozott a produkció létrejöttén.       

A Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiváljának idei díjazott listája itt olvasható.

2017. június 26.