Újra gyergyószentmiklósra érkezik a budapesti Nézőművészeti Kft., ezúttal Scherer Péter rendezésében a Vakság című előadás kerül bemutatásra május 25-én, csütörtök este 7 órától a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében. A társulatot már ismerheti lehet a közönség, hiszen nemrég a Kézmosás fontossága, azelőtt A gyáva és az Ady/Petőfi című előadások kerültek műsorra a Figuránál. A  Vakság című produkciót Sárosdi Lilla sok fesztiválon és középiskolában játszotta már 2012 óta.

Az előadás egy fiatal nő története, aki elveszíti a látását:

„Azt a szót, hogy vak, messzemenően nem tudom kimondani. De ha a "vak"-ot annak értelmeznék, ami, annak, hogy nem lát, ennyi, ha e mögött nem lenne több, akkor nyugodtan lehetne használni. Azért van bajom a „vak” szó használatával, mert valami még társul mellé. Egy kisebbrendűségi, egy alacsonyabbrendűségi érzés, esetleg sajnálat. Egyszóval olyanokat hoz magával a szó, amiket nem tartalmaz. Ez a baj. A vakság az egy állapot. Az az állapot, amikor a két szemünkkel nem látunk. Nem az, hogy lelki fogyatékos, vagy értelmi fogyatékos, vagy lelki vak.

Persze a látók sem kapják meg azt a segítséget, hogy tudják, mit jelent az, hogy valaki vak. Ahhoz, hogy egy vakkal valóban bánni tudjanak, vagy egyáltalán érintkezni vele, ahogyan az normális, ahhoz valamit meg kellene tanulniuk…”

Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 10.00 és 16.00 óra között a Figura jegyirodájában, vagy előadás előtt egy órával a Salamon Ernő Gimnázium díszterme előtt. Információk és helyfoglalás a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

2017. május 23.