December 7-én, péntek este 20:30-tól a Szent Miklós Napok keretében a Figura Stúdió Színház stúdiótermében látható a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem III. éves bábszínész hallgatóinak Az előszó utójogán című előadása, mely Balázs Gáspár Emil, gyergyói kortárs költő versein alapuló látványszínházi előadás. A produkcióra a belépés ingyenes!

A találkozás Balázs Gáspár Emillel a csapatra nagy hatással volt, nem csak szakmai, de emberi szempontból is. Önkeresés, szerelem, csalódottság – ezeket a témákat járja körbe a gyergyószentmiklósi kortárs költő összes szövege, az előadók pedig törekszenek arra, hogy a maguk formájában jelenítsék meg ezeket a gondolatokat, de szeretnének további kérdéseket felvetni. Először felolvasás, majd zenés irodalmi est formájában mutatták be munkásságát, most pedig vizuális és animációs kísérletekkel is kiegészítve tolmácsolják a verseket.

A produkció minden részlete a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem harmadéves bábszakos hallgatóinak ötlete, illetve osztályvezető tanáruk, Dr. Novák Ildikó útmutatása alapján jött létre.

Előadják: Benczi Tekla- Enikő, Darvas Emőke, Gidófalvi Imola, Kis Veronika Anna, Mag Eszter, Mészáros Ágoston, Sánta Yvette, Szabó Zsolt.
Fénytechnikus: Móréh Zsolt

Külön köszönet: László Otíliának a koreográfiában való segítségéért és Bugnár Szidóniának, aki ötleteivel gazdagította az előadást.


2018. december 6.