Október 27-én, szombat este 7 órától a Figura Stúdió Színházban stúdiótermében látható a budapesti Ascher Oszkár Színház előadása, Timár Tibor rendezésében William Shakespeare Rómeó és Júlia című klasszikusa.

Szerelem? R
ómeó hetenként képes új, "örök szerelemre" lobbanni. Az egyik nem viszonozza. A másik rosszul választotta meg az őseit...

Gyűlölet? Az okára már senki sem emlékszik: a családfők lustaságból halogatják a békekötést, a fiúk idétlenül kakaskodnak... Csak meg ne sérüljön valaki a nagy hadonászásban! Mesterkedés, furmánykodás, gyógyfüvek, gyilkos mérgek, láthatatlan tündérek, lidérces álmok egyfelől... Kiábrándítóan ostoba emberi korlátoltság másfelől... Ha Lőrinc barát sem segíthet, akkor senki!

Tudjuk-e miről szól ez az agyon játszott, agyon filmesített, agyon zenésített (egyébként remek)mű? Miért gondoljuk, hogy ez egy ideális, szép szerelem története? Két naiv kamasz, merő véletlenségből belehal abba, hogy megpróbál – természetes és érthető módon – boldog lenni. Ez minden...

Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

 

Szereposztás:
R
ómeó: Molnár Patrik
Júlia: Littai Fanni
Mercutio: Janka Bence
Tybalt: Csányi S. Csaba
Benvolio: Balogh Krisztián
Páris: Hajtós Bertalan
rinc barát: Hegyi Norbert
Dajka: Szabó Zsuzsa
Montague: Pásztor Csaba
Capulet: Frech’ Gábor
nos barát: Kispál Sándor
Capuletné: Jenei Mónika
Rozália: Balla Éva
Gergely: Szőcs Gábor
Kormányzó: Rabb Ferenc

 

Rendező: Timár Tibor
Zenei szerkesztő: Janka Bence
Technikus: Paár Zsolt

2018. október 25.