Két fesztiválra kapott meghívást a Figura Stúdió Színház, Leta Popescu rendezésében Elise Wilk Hideg című darabja szeptember 22-én, szombat este 7 órától a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház által szervezett dráMA kortárs színházi találkozón, szeptember 23-án, vasárnap este 21.00 órától a karácsonkői Ifjúsági Színház által szervezett Nemzetközi Színházi Fesztiválon látható.

A Hideg – melynek alcíme: Négy valótlan történet Gyergyószentmiklósról – egy olyan előadás, melynek négy melankolikus, komikus és rejtélyes történetében önmagukra ismerhetnek a gyergyószentmiklósiak. Megtudhatjuk például a hokipálya és a gyergyói hokicsapat történetét. Mindezt az utcalámpák fényében. Kiderül, milyen egy különös találkozás mínusz 50 fokban és feltehetjük a kérdést: Csíkszeredában, vagy Gyergyószentmiklóson van hidegebb? Az előadás szól még rejtélyes eltűnésekről, borvízforrásokról és végtelen krumpliföldekről. És közben felbukkan az örök fiatalság titkát jelentő kék fény is. A produkció nem sorolható be a klasszikus műfaji kategóriákba, de tartalmaz borzalmakat, szerelmet, rejtélyt... és egy kis sci-fit is.

Az előadást játsszák:
Bartha Boróka, Boros Mária, Faragó Zénó, Kolozsi Borsos Gábor, Máthé Annamária, Moșu Norbert-László, Tamás Boglár, Vajda Gyöngyvér.

2018. szeptember 20.