A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljának idei kiadására a Phaedra és A tavasz ébredése című előadásokkal kapott meghívást a Figura, emellett az a Bocsárdi László művészetéről szóló kiállítás is megtekinthető lesz, mely a Nemzetiségi Színházi Kollokviumra készült a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ társszervezésében.

Albu István rendezésében a Racine Phaedra című klasszikusa – mely az elmúlt évben Budapesten, Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Brassóban is bemutatásra került – június 24-én, délután 6 órától versenyprogramban tekinthető meg a Művészetek Házában.

Az idei évad soron kívül bemutatott előadása, Keresztes Attila rendezésében Frank Wedekind drámája, A tavasz ébredése ugyancsak versenyprogramban szerepel a kisvárdai fesztiválon. A Figura és a BBTE, Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézete koprodukciója június 29-én, péntek délután 6 órától a Művészetek Házában látható.

A Figura idén nem csak előadások által van jelen a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, Bocsárdi László pályakép-kiállítása – melynek megtervezésére Török Réka jelmeztervezőt kérte fel tavaly a Figura – a fesztivál ideje alatt a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza kiállítóterében tekinthető meg. A kiállításmegnyitó időpontja: június 23., szombat, 17.30 óra.

2018. június 22.