A Miskolci Nemzeti Színház a Demény Péter verseiből szerkesztett Lélekcsönd című előadással vendégszerepel a Figuránál június 12-én, kedden este 7 órától. A produkció előadói Salat Lehel színész és Márkos Albert csellóművész.

Az előadásról :

 

Alázat, elengedés, szerelem, Isten, elmúlás, csönd. A lélek “sanzonjai”. Szómozduló csellósikolyok. Van valami, ami összeköthet nemcsak három embert, hanem jóval többünket. Leginkább talán azokat, akik a mélyben is énekelnek.

Utazások mások felé, váltások és változások életterek és életek között, melyből mindenkinek csak egy van, mégis többet él meg és többről álmodik. Jó lesz ezen este elmerülni Lélekcsönd(ünk)ben.

 

Demény Péter kolozsvári származású, számtalan díjat nyert költő, író, szerkesztő.

Márkos Albert csellista, több film és színházi előadás zeneszerzője. Improvizatív, kortárs, alkalmazott és kísérleti zenével foglalkozik. Szintén Kolozsváron született.

Salat Lehel a Miskolci Nemzeti Színház színésze. Csíkszeredában született de évtizedekig Kolozsvárott élt, játszott, tanított.

Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej.

Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.

Online jegyek a www.biletmaster.ro oldalon.

 

2018. június 7.