November 16-17-én a kolozsvári Puck Bábszínház és a nagyváradi Lilliput Társulat előadásai tekinthetők meg gyermek- és ifjúsági bérletben a Figuránál.

Puck Bábszínház: A csuka parancsára

A Figura stúdiótermében november 16-17-én (csütörtök, péntek) 9.30-tól és 11.00 órától gyermek- és ifjúsági bérletben kerül műsorra a kolozsvári Puck Bábszínház produkciója, A csuka parancsára, melynek rendezője Balló Zoltán.

A csuka parancsára az egyik legismertebb orosz népmese, melynek főhőse a rettenthetetlen Jemeljuska, aki nem ismer lehetetlent. Jemeljuska életben hagyja a csukát, aki varázsszavakkal hálálja meg a jószívű cselekedetet. A varázsszavak segítségével a főhős díszes bundába öltözteti édesanyját, megvendégeli az erdő állatait, tavaszt varázsol az orosz télben, megnevetteti a Sosemmosolygó cárkisasszonyt, aztán hazaviszi boldog aráját az erdei „díszes” kunyhóba. Mindezt könnyedén, tangóharmonikázva, mókázva teszi – kedvét sose szegi semmiféle akadály.

Az orosz mesehősök azt tanítják, hogy legyen bármilyen nehéz is az előttük lévő akadály, érdemes megküzdeniük a boldogságért.

A csuka parancsára egy pergő, színes, vidám bábelőadás (orosz nép)zenei válogatással.

Lilliput Társulat: A helység kalapácsa

A Figura nagytermében ugyancsak november 16-17-én (csütörtök, péntek) 12.00 és 14.00 órától gyermek- és ifjúsági bérletben tekinthető meg a nagyváradi Lilliput Társulat produkciója, Bartal Kiss Rita rendezésében A helység kalapácsa.

Petőfi Sándor komikus eposza a Lilliput Társulat rendhagyó irodalomóra sorozatának második darabja.  Az első rendhagyó próbálkozásunk Arany János Toldi című hőskölteménye volt, amit nagy sikerrel játszik a társulat Erdély és a Partium több településén. Más hallani a szöveget, látni a cselekményt, mint elolvasni az iskolai kötelező olvasmányokat. Olyan színházi eszközökkel szándékoznak megjeleníteni Petőfi remekét, amelyek közel állnak a középiskolás korosztályhoz  mégis a hagyományos vásári színjátszás, képmutatás eszközeit használja.

Jegyek a fennmaradó helyek függvényében válthatók. Információk a 0752-227-011-es telefonszámon.

A Puck Bábszínház és a Lilliput Társulat vendégjátékai Hargita Megye Tanácsa támogatásával valósulnak meg.

2017. november 14.